Skader ved karate

Karate er en kontaktsport, og med dette følger det ofte med skader. De fleste aktive karateutøverne vil nok si at de har vært borti en eller flere skader i løpet av sin karrière. I hvert fall nok til at det er verdt å investere i en skadeforsikring. Her forklarer vi nærmere hva du burde gjøre dersom du blir utsatt for en slik skade mens du holder på med karate.

Fysisk rehabilitering

Ved store skader anbefaler vi å besøke en lege, eller en fysioterapeut. Profesjonelle vet alltid best, men de vil nok si mye av det samme som oss. Hold deg i ro, lytt til kroppen din, og prøv avlastende trening som svømming. Men du kan også prøv noe nytt og spennende i sofaen, som for eksempel nye dataspill, lese bøker, eller rekke å se på den siste sesongen av favorittserien din.

Psykisk rehabilitering

Selv om vi ber deg holde deg unna matta en stund, kan det være lurt å møte opp på trening som tilskuer. De fleste trenere vet hvordan man rehabiliterer skader og kan hjelpe deg på vei. Men det er også lurt å eksponere seg for omgivelsene du ble skadet i. Dette er litt som når ryttere må komme seg opp på hesteryggen etter fall. Venter du for lenge kan dette skape langvarig redsel.